Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

17 Şubat 2015 Salı

TÜRKİYE'DE MANEVİ DEĞERLERİN ÇÖKÜŞÜ

                                 






                             TÜRKİYE'DE MANEVİ DEĞERLERİN ÇÖKÜŞÜ


         Toplumumuzda son günlerde yaşanan olayların gösterdiği manevi ve ahlak değerlerimizin çöküşün  başlamış olduğudur.

      Bu çöküşün başladığı ilk nokta aile. Ebeveynlerin çocuklarıyla yeteri kadar ilgilenmemesi çocuklarda bazı değerlerin tam olarak oluşmamasına neden oluyor . İleride toplumda rol üstlenen bu çocuklarda sevgi , hoşgörü ve merhamet duygularındaki eksikliği beşeri ilişkilerine yansıtıyorlar.  Hızlı gelişen teknoloji karşısında bireylerin  yüz yüze değilde sanal dünya üzerinden sürdürdükleri ilişkiler tamamen sıcaklığını kaybeden  ilişkilerde bu yaranın açılmasının bir diğer faktörüdür.Ülkemizdeki yazılı ve görsel basının yayınladığı programların ve yazılarında payı da azımsanamayacak ölçüdedir.Özellikle tv'de yayınlanan lüks hayatı özendirici program ve dizilerin gençler ve çocuklar üzerinde olumsuz etkisi büyük olmaktadır.  Bu yaşamları gören gençler ve çocuklar gördüklerine ulaşma uğruna her yolu tv'de gösterildiği gibi mübah olarak görüyorlar.Toplumda yaşanan insanların birbirini aldatması birbirlerine zarar vermesi ve buna karşı gelen yasal yaptırımların yeterli olmaması insanlarda birbirlerine karşı güvensizliğin büyümesinde rol oynamaktadır.Bu güvensizlik insanların yaşam kalitesinide olumsuz etkilemektedir.

       Bizler üzerimize düşen görevleri birbirimize olan sevgi ve saygıyı geri getiremedikçe bu yıkım büyüklüğü artarak devam edecektir.

   







       


       

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence de bunun en büyük sorumlusu televizyon.Televizyondaki programlar,yarışmalar diziler gerçek hayattan ve ahlaktan yoksun çogu zaman.Ve bir zaman sonra bu yoksunluk normalmis gibi görülmeye başlıyor ne yazık ki.

meraklı kurtcuk dedi ki...

evet büyük ölçüde medyanın suçu var. Eski manevi değerlerimiz artık yok eskiden yadırgananlar simdi normal gorunuyor

Related Posts with Thumbnails