Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

21 Şubat 2015 Cumartesi

TEKNOLOJİYE ESİR OLMAK...





                                       


                                             
                                              TEKNOLOJİYE ESİR OLMAK...


                     Dünyada teknoloji hızlı bir şekilde gelişiyor ve hayatımıza giriyor. Bununla beraber bu teknolojiler hayatımızın ayrılmaz birer parçası oluyorlar.


                    Teknoloji alanındaki bu hızlı değişim adeta koşarak ilerliyor. Teknolojinin bu hızlı değişimi süslemeli cazip pazarlama yöntemleriyle  insanlara sunuluyor. Bu cazibeye kapılan bizler en iyisini en son çıkan modeli ve özelliklerdeki almak için çabalıyoruz. Dünyada ve ülkemizde her alanda olduğu gibi teknoloji alanında da hızla tüketiyoruz. Teknolojinin bu gelişimi bizim hayatımıza getirdiği kolaylıkların yanı sıra bizden götürdükleri de var.

                   Teknolojinin hızla gelişmesi hayatımızda birçok kolaylığın yanında bazı beşeri ilişkileri de minimum seviye çekiyor. Şu an geçmiş dönemde telefonsuz bilgisayarsız dönemi bilmeyen bir nesil yetişiyor. Günümüzde beşeri ilişkiler bile teknolojinin gölgesi altında kalıyor.Bir restaurantda ve ya kafe de hepimiz şahit olmuşuzdur; 3 -4 kişi yemek için otururken ellerinde telefon başlar eğik ; telefonlarına baktıklarını veya birbirlerine telefonlarından bir şeyler gösterdiklerini görüyoruz. Bunun yanında son teknolojiye ulaşma istekleri insanların maddi olanaklarının epey zorlanmalarına neden oluyor. Çevremizde görüyoruz küçük yaşlardaki çocukların ellerinde son model akıllı telefonlar ,oyuncak yerine tabletler , bilgisayarlar var. Bu yaşlarda tüketime alışan çocuklar ileride doyumsuz sürekli isteklerde bulunan bireylere dönüşüyorlar. Ayrıca bilgisayar oyunlarının gelişmesi çocuklarımızı içine çekiyor bilgisayar başından kalkmıyorlar. Şiddet içerikli oyunlar çocuklarımıza şiddeti normalleştirip ilerde çocuklarımız için tehlike oluşturuyorlar.

                Yaşamınızı teknolojiye değil ; teknolojiyi yaşamınıza göre kullanmanız dileğiyle.......



            


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails