Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

2 Haziran 2015 Salı

SAĞLIKTA ŞİDDET




          Son yıllarda yeni bir sorunumuz daha oldu! Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet .... Sağlık çalışanların hastahanelerde ,sağlık ocaklarında,acil servislerde zaman zaman şiddet görüntüleri ile karşılaşıyoruz.

  Bu olaylar acaba toplum olarak tahammülsüz olduğumuzun bir göstergesi mi? Sağlık çalışanlarının işleri gerçekten çok zor kolay değil insanla ,insan hayatıyla uğraşmak.Hasta olduğumuzda ilk başvurduğumuz insanlara yapılan bu davranışları sağlık çalışanlarının hak etmediğini düşünmekteyim. Ülkemizde gerçekten hasta başına düşen doktor yetersiz. Doktorların her hastaya en az yarım saatlerini ayırması gerekirken günümüzde sadece beş dakika ayırabiliyorlar.Günde ortalama doksan veya yüz hastaya bakmak zorunda kalıyorlar. Bu durum hem doktorları hemde hasta ve hasta yakınları arasında gerginlikler oluşmasına neden oluyor. Biz millet olarak beklemeyi sevmeyiz işimizin hemen görülmesini isteriz. Beklememek uğruna sıradaki insanların haklarını gasp ederek önlerine geçmeye çalışır ; kavga gürültü çıkarırız. Kendimize yapıldığında çok kızdığımız şeyleri başkalarına yaparız.Sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmalarının bir diğer nedeni ise hasta yakınları hastanın yakınları hastasının durumunun diğer hastalarda acil olduğuna inanır.Ve sağlık çalışanları üzerinde baskı kurmak ister. SEN BENİM KİM OLDUĞUMU  BİLİYORMUSUN' la başlayan cümlelerle emir kipleriyle devam eden cümleler maalesef şiddetle sonuçlanır çoğu zaman.

  Acil servislere bir bakalım dünyanın hangi ülkesinde acil servislerde bu kadar çok güvenlik görevlisi vardır?

Bu şiddet olaylarının önüne geçmezsek daha çok canlar yanacak .Hükümet gerekli yasal düzenlemelerle bu olayların önüne geçmelidir. Sağlık sektörü tekrar incelenip personel açıkları kapatılmalıdır. Alınacak önlemlerin aslında en başında eğitim geliyor.İnsanlarımıza toplum bilincini yeteri kadar aşılarsak hem toplum olarak daha anlayışlı hem birbirimize daha saygılı olan insanlardan oluşan bir toplum haline gelebiliriz.



   
      

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails