Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

5 Haziran 2015 Cuma

SEÇİMLER ÖNCESİ BİRAZ GÜLELİM (GAFLAR VE SEÇİM VAATLERİ NOSTALJİ)


         




            Seçim zamanı geldi çattı siyasi parti liderleri meydanlarda vaatlerini ardı ardına sıralamaya başladılar. Şu sıralarda hangi televizyonu açsak hep miting görüntüleri ve vaatler var.Hal böyle olunca geçmişte ne gibi vaatler varmış ne gibi gaflar yapılmış sizlerle paylaşmak istedim.




     SÜLEYMAN DEMİREL

 Ülkemiz siyasetine damga vuran Süleyman DEMİREL kendine has üslup ve tarzıyla ilginç açıklamalarıyla zaman zaman gündemde bence bir numarası....

1991 yılı seçimlerinde hafızalara kazınan vaatleri ''Kim ne veriyorsa beş lira fazla veriyorum'' ve 500 günde ekonomiyi düzelteceği vaadiydi.

Süleyman Demirel'in unutulmayan diğer sözleride :

'' Hamsi kavağa çıkar mı?''

''Ege bir Yunan gölü değildir, Ege bir Türk gölüde değildir.Binaenaleyh Ege bir göl değildir.''

 ''Biz kışın doğalgazı Bulgaristan'dan alıyoruz , yazın onlar veriyor''

'' Türkiye' petrol vardı da , tankerlerin hortumuna ağzımızı dayayarak biz mi içtik''

''Yollar yürümekle aşınmaz''


  TANSU ÇİLLER

Türk siyasetinin belkide en çok gaf yapan liderlerinden biriydi. Türkiye'nin ilk kadın başbakanı olan Tansu Çiller meydanlardaki vaatleri ve gafları ile o dönemde çok konuşuldu.

Tansu çillerin en çok bilinen vaatleri  ''Her eve iki anahtar , her mahallede yüz trilyoner  olacak ve her köylüye traktör  '' başbakanlık koltuğuna otursada bu vaatlerini gerçekleştiremedi

İşte Tansu Çiller'in gaflarından bazıları:

'' Sevgili Zeytinburunlular'' (Zeytinburnunda halka hitap ederken )

 Zabıta memurlarına ''MERHABA ASKER '' diyerek selamladı.

' Samsun'lulara ''merhaba Antalya'' diye selamlaması

'' Çekici güç '' (Çekiç güç için)

 Sivas mitinginde ''Sizi il yapalım mı?

''Ölü kaybı olmamıştır''

Yine bir mitingde :

- Kırat'ın  yemini verecekmisiniz?

Vatandaşlar

- Evetttttt

Çiller

- Bizde sizin yeminizi vericez..... 

''Mübarek kurban şeker bayramınızı kutluyorum''




       NECMETTİN ERBAKAN 

Ülkemiz siyasi tarihinin renkli simalarındandı Erbakan.Seçim vaatlerinde beş bin tank ve her ile hava alanı ve hızlı tren sözleri vermiş; 28 şubatta iktidarı bırakmak zorunda kalmıştı. Zaman zaman ilginç ve komik bir üslubu vardı.

'' Gulu gulu dansı yapıyorlar'' (Susurluk olayından sonra hükümete)

'' Sizi gidi sizi gidiler''

'' Kırk çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez.''


  DEVLET BAHÇELİ

Türk siyasetinde sert mizacı ile tanın Devlet Bahçeli 1999 seçimlerinde Apo'yu idam edecekleri vaadinde bulundu.Ancak koalisyon ortağı olmasına rağmen bunu başaramadı. Zaman zaman dil sürçmeleriyle gündeme gelen Bahçelinin konuşmalarında yaptığı hatalar uzun zaman konuşuldu.

''2009 yazarken iki sıfır var. Soldaki sıfır ikinin yanında attınız. Kaldımı 2 .Diğer sıfır dokuzun yanında attınız. İki ile dokuz yan yana toplayın 11 eder. 11 artı 11 kırk eder.işte size MHP'nin 40.yılı''

''6 milyon işsazın işsizin işsazın (6 milyon işsiz)''

''Ellerinde çukulatalar,püskevitler ''

''Otazaltı esnik orsun (36 etnik unsur)''






1 yorum:

Ece Evren dedi ki...

Şahane tespitler,hatırladıkça ki asla düşünerek bulamazdım,çok güldüm.Tekrar okuyp daha da çok güldüm.O zamanlar gaf yapıyorlardı,bu onların biraz da saf ve özensiz hazırlandıklarını düşündürebilirdi. .Ama hitim Süleyman Demirel'dir.O bambaşkaydı,zeki bir siyasetçiydi.Şimdikilerin yaptıkları konuşmaların içimize hırs,dert ve çaresizlik salmalarının sevimli bir anlatımı yok ve olamazda ..O günleri arar olduk. Paylaşım çok güzeldi,tam da eş zamanlı..Hakımızda hayırlısı diyerek dualarımızla kullanacağımız oylarımızın,çok kişinin uykudan uyanmış olarak vermelerini diliyorum.Kalemine sağlık kardeşim.Sevgiler.Ece ablan.

Related Posts with Thumbnails