Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

13 Mayıs 2015 Çarşamba

TAYLAN AİLESİ-1




              Taylan ailesi İstanbul'un köklü ailelerinden biriydi.Çevrelerinde mütevazi , sevecen yardım etmeyi seven bir aile olarak tanınıyordu.Ayşegül,Nazan,Serap,Selim ve Yeliz adlarında beş çocuğu vardı.

AYŞEGÜL: Henüz yirmili yaşların başında evlenmiş. üç çocuk annesi bir kadındır.Ayşegül kardeşlerin en büyüğü tüm kardeşlerine ablalık yapmaya çalışan ,fedakar anaç bir yapısı vardı.Çevresindekilerce de kimseyi kırmamaya çalışan herkesin işine yardım eden bir kadın olarak bilinirdi. Hayattan tam olarak istediklerini alamamışsa da hayata hep pozitif bakmaya çalışan biriydi.

NAZAN: Nazan hayatı boyunca kendine evine adamış diğer kardeşlere göre daha sessiz ve içine kapanık bir kadındır.Evliliği tam olarak iyi gitmese de çocukların hatırına evliliğini sürdürmüş ancak bu hayat onun ruhunun derinliklerinde yaralara neden olmuştur.

SERAP: Orta yaşlarda evlenmiş çocuklarını ve ailesini hep önde tutan ailenin birleştirici toparlayıcı gücü olmuştur. Ailede kimin derdi olsa önce onu arar ona anlatır. Oda herkesi sabırla dinler çözüm yolları bulmaya çalışırdı.Çocukları onun için herşeydir. Tüm ailenin girişimci ruhudur.Onlarla yeri geldiğinde arkadaş yeri geldiğinde annedir.Tüm eforunu hem kendi ailesine hemde ailenin diğer fertlerine harcar harcadıkça da mutluluğu gözlerinde okunurdu.

SELİM: Ailenin başka şehire giden ilk mensubudur.Turizmle uğraşan Selim işi gereği Antalya'ya yerleşmiş.;orada hayatını sürdürmüştü.İş yoğunluğu nedeniyle ailenin en geç evlenen aile üyesidir.İşi dışında ailesine oldukça düşkündür.Taylan ailesininde Tek erkek olması nedeniyle bir bakıma ailenin reisi gibi görülüyordu.

YELİZ: Öğretmen olan Yeliz abisi Selim gibi şehir dışında yaşamaktadır.Okul hayatı ve iş hayatı içinde çeşitli şehirlerde görev yapmıştır.Kendisi gibi öğretmen bir eşe ve üç çocuğa sahiptir.Ailenin haşarı ve deli dolu çocuğu gibi görünse de aslında oldukça duygusal bir yapıya sahiptir.

 Beş kardeş büyükşehir keşmekeşinden sıkılmış birbirlerine büyük şehrin gürültüsünden keşmekeşinden bahsediyorlardı.Toplandıkları bir gün yine bu konu konuşulurken ailenin girişimci ruhu Serap bir köye yerleşmeyi orada hep birlikte yeni bir yaşama başlamalarını teklif etti.İlk duyduklarında tepki veren diğer kardeşleri Serap'ın orada yapacaklarını anlatmasıyla iyiden iyiye bu konuya sıcak bakmaya başlamışlardı.....................

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails