Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

2 Temmuz 2015 Perşembe

KARA LEKE ( SİVAS KATLİAMI )

         






         2 Temmuz 1993 tarihinde olan Sivas olayları ülke tarihimizin kara lekelerinden biridir. Olaya genel hatlarıyla bakarsak cehaletin, hoşgörü yoksunluğunun,halk olarak yönlendirmeye ne kadar musait olduğunun göstergesidir.

           Kişilere değinmek o suçluydu bu tahrik etmişti ; demek hiç bir şeyi geri getirmez. Bana göre o günkü toplumun sosyo-kültürel yapısıyla ilgili bir olay bu..

          Toplumumuz maalesef okumayı araştırmayı maalesef pek sevmez.Üşenir okumaya çünkü kahvede,kafede,veya misafirlikte her hangi bir konuyu yarım yamalak bilen birinden duymak daha çok işine gelir. Bir başkasına söylerken de kendinden kattığı fikirlerle beyan eder. Konu sonunda aksa kara olur ve bir kesim bunu kara bilir kaynağını araştırmaz.

        Din kisvesi altında Madımak otelini taşlayan ve sonradan yakanlar kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim demiyor mu ? Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir diye ... 

        Provokatörlerin oyununa gelen bir takım bu kara lekeyi ülkemize sürdüler. İnşallah bu tür olaylar ülkemizde yaşanmaz.Artık başkalarının oyununa gelmemeyi öğrenmiş oluruz.Başkalarının planlarına alet olmamak için okumayı araştırmayı başkalarının fikirlerine saygılı olmayı toplumca öğrenmeliyiz.

Unutmayın!

FİKRİ HÜR VİCDANI HÜR  bir millet olacaktık biz........

3 yorum:

Ece Evren dedi ki...

Çok haklısın meraklı kutçuk,Yaşanan bu olayı unutmak mümkün değil.Düşününce tüyler ürperten bu katliam unutulmaz.Ortak bir düşünce birliği oluşturmakta meraksız ve isteksiz bir halkız.Halbuki değiştirebileceğimiz,yenilenmemesi için mutlaka irdelememiz gereken gerçekler var.Hastalıklı düşünceler boş durmaz.Acımaları yoktur ezberleri vardır.doğru olup olmadığını bilmedikleri,bu insanların birde. sabit fikirleri vardır.,Kocaman bir olayı,sadece oldu bitiyle geçiştirmemek adil olmak biryana cinayetin ta kendisidir..Ölen kardeşlerimizize Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyorum. SEVGİYLE KAJIN.

meraklı kurtcuk dedi ki...

Yazdıklarınızın her kelimesine katılıyorum.Toplum olarak artık bilinçlenmeye ve kültür seviyemizi arttırmalıyız. saygılarımla

Ece Evren dedi ki...

Sağol yavrum.Aktif ve olaylara duyarlı ve bence herşeyin farkındalığıyla bir çok konuya değiniyorsun.Benden de sana sevgi ve saygılar..

Related Posts with Thumbnails