Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

13 Nisan 2015 Pazartesi

TERÖRLE YAŞAMAK



                               
                                             


              Uzun süredir ülkemiz terör belasıyla uğraşıyor. Terörün bitirilememesinin nedenleri arasında siyasal kararlılık,rant ve yabancı ülkelerin terör örgütüne dolaylı yoldan yardımlarını gösterebiliriz.Terörü bitirmenin sadece silahlı mücadele ile olamayacağını acı tecrübelerle test ettik.Çok sayıda şehitler verdik;sivil vatandaşlarımız zarar görüp yaşadıkları yerlerden göçmek zorunda kaldılar.

          Terör konusunda hükümetler siyasi kararlılıkların zayıf olması ve takınılan yanlış politikalar yüzünden bu illetin bu zamana kadar uzamasına sebep oldu. Aslında yapılması gereken silahlı mücadele yanında bölgeyi ekonomik ve sosyal olarak geliştirilmesiydi. Ekonomik olarak bölge zayıf kalınca terör örgütünün hareket kabiliyeti açısından boşluklar oluştu.Terör örgütü başlıca amacı olan devlete karşı güvensizliğe ve halkı paniğe sürüklemeye çalıştılar. Bu bölgelerdeki gençler terör örgütü tarafından  kolay yem olarak görüldü. Buna karşı hükümetler bölgedeki gençlerin önünü açmalı onlara yeteri kadar sosyo ekonomik istihdam sağlamalıdır.Devlet ve özel sektörün bölgedeki yaptığı yatırımlar hızla arttırılmalı gençlerin ve bölge halkının gelecek kaygılarını minumum seviyeye çekmeye çalışılmalıdır. Bölgenin bir diğer sıkıntısı eğitim eğitime devlet maksimum önem vermeli okuma yazma oranlarını yükseltmelidir. Terörden rant sağlayan ülke içinde ve dışında bazı şahıslar tespit edilip gerekli önlemlerle etkisiz hale getirilmeli ve cezalandırılmalıdır. Terör konusunda toplum sonuna kadar tek bir yumruk gibi olmalı terör

          Bir diğer konu ise yabancı ülkelerin terör örgütlerine maddi ve silah yardımı yapmalarıdır.Bazı ülkeler terör örgütlerine yer mühimmat ve lojistik destekler vermektedir.Terör örgütlerinin yasa dışı yollardan elde ettiği paraları bazı terörü destekleyen ülkelerin finans çevrelerinde paralarını işletip karları ile örgüt ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.Bu ülkeleri devlet olarak tespit edip siyasi baskı ve güçlü bir irade ile bu ülkelerin yardımını kesmelidir.

              Terör konusunda toplum sonuna kadar tek bir yumruk gibi olmalı terör örgütlerinin amaçlarına ulaşmalarına fırsat verilmemelidir.Terör konusunda toplum sonuna kadar tek bir yumruk gibi olmalı terör örgütünün amacına ulaşmasına engel olunmalıdır.

      Devlet vatandaşına vatandaşında devletine inanmasıyla bu olay nihayetine ulaşacaktır...........

     

   


   

     

5 yorum:

Derya dedi ki...

Dogru noktalara degindiniz. Ne yazik ki oralara hizmet götürmenin çok kolay olmadigini bir sekilde engellendigini düsünüyorum.

meraklı kurtcuk dedi ki...

Kesinlikle ayni fikirdeyim.

meraklı kurtcuk dedi ki...

Kesinlikle ayni fikirdeyim.

deeptone dedi ki...

bizde kimse kimseye inanmıyooo kii.

meraklı kurtcuk dedi ki...

Malesef....:(((

Related Posts with Thumbnails