Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

15 Nisan 2015 Çarşamba

ERMENİ LOBİSİ



           



         
              
                 Soykırım saçmalığının tekrar gündeme geldiği şu günlerde ermeni lobisinin ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gördük. Ermeni lobisi başta ABD olmak üzere Avrupa'da da ermeni lobisinin faaliyetlerini hızla devam ettirdiğini görüyoruz. Maalesef ülke olarak lobi faaliyetlerinde çok başarılı değiliz .Ermenilerin aslında kendilerinin AZERBAYCAN HOCALI' da  yaptıkları tam bir vahşettir orada hamile kadınlar ve çocuklar dahil herkesi hunharca katlettiler ;Ancak bu lobilerin baskısından dolayı dünya sadece seyredip kınamayla geçiştirdi.


          ABD'de ve AVRUPA'DA etkili olan üç lobi vardır.Bunlar ERMENİ ,RUM ,YAHUDİ lobileridir.Özellikle ABD'de bu lobiler medya,sanat,finans alanlarında etkililer. Amerikan temsilciler meclisinde siyasiler  her yıl soykırımı tanınması üzere  tasarıyı meclise sunuyor. Bu siyasiler seçim zamanları kendi kampanyalarına yüklü bağış yapan ve toplatan ermeni lobisi bu siyasetçilere istediklerini yaptırıyorlar. Ermeni lobi faaliyetleri ABD senatosunda 1970' li yıllardan itibaren ağırlığını hissettirmeye başlamıştır.

ABD’de Lobi Faaliyeti gösteren kuruluşlar:



Bu kuruluşlar , 1984 yılında Amerika Ermeni Asamblesi (Armenian Assemly of America: AAA) adıyla bir çatı altında toplanıp bir lobi kurumu olarak etkili bir çalışma yürütmeye başlamışlardır. Amerika Ermeni Asamblesi (AAA)'nın yanı sıra Ermeni Milli Komitesi (Armenian National Committee) adlı kuruluş, Armenian National Committee, Washington. D.C. (ANC), Armenian National Committee, Western Region (ANC-WR), Armenian National Committee, Eastern Region (ANC-ER) olarak faaliyet göstermektedir. Partizan lobi faaliyeti yürüten diğer kuruluşlar arasında; Ermeni Devrim Federasyonu (Armenian Revolutionary Federation (ARF)), Doğu Amerika Hınçak Sosyal Demokrat Partisi (Hunchakian Social Democratic Party of Eastern USA), Milli Ermeni Amerikan Cumhuriyet Meclisi (National Armenian American Republican Council (NAARC)) gösterilebilir.




        Ermeni lobisi son olarak Papa'ya soykırım sözünü söyletmeyi başardı.Ermenilerin bu saçma iddialarını çürütecek akademik , siyasal ve finansal yönden çalışmalarımızı güçlü bir dış politikayla birlikte güçlendirmeliyiz. 





               

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails