Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

30 Aralık 2018 Pazar

DÜNYA KLASİKLERİ - TÜRKİYE'DEKİ KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ ..









     Efendim ,

    Bir varmış bir yokmuş.Evvel zaman içinde kalbur saman içinde pireler berber iken develer tellal iken ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken  KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ varmış.... Kırmızı başlıklı kız dünyanın en güzel ülkesi TÜRKİYE'DE yaşarmış...

     Kızımız orta halli bir ailenin tek kızıymış.Babası memur annesi ev hanımı iki göz bir evde yaşayan mutlu bir aileymiş.Babası kızına üniversitede arkadaşlarına özenmesin diye borçla harçla iyi bir marka mont almış. Bu mont şıklığıyla kırmızı şapkasıyla kızımızın çok hoşuna gitmiş. Sürekli bunu giydiği için etrafındakiler kırmızı başlıklı kız  demeye başlamışlardı..

     Günlerden bir gün.....

Annesi kırmızı baslıklı kıza seslenmiş...

    - Kıızımmm şu hazırladığım çorbayı ve meyveleri anneannene götürürmüsün ? Birde giderken dedenin maaşını da çek kadın parasız kalmasın.. Giderken ormanlık alanı kullanma sakın hiç tekin bulmuyorum orayı.Aklım sende kalmasın...

Kırmızı başlıklı kız...

- Tamam anne.Giyinip çıkıyorum...

      Anneanne tek başına yaşayan vefat eden kocasının emekli maaşı ile geçinen bir kadındı. Borçları yüzünden kendi oturdukları evi satmış toparlanınca da Toki'lere yazılmış şimdide Toki'de oturuyordu. Toki'lere biraz şehir dışında ormanlık bir alandan geçerek gidiliyordu.


      Kırmızı başlıklı kız yola hazırlanıp çıkmış; önce dedesinin maaşını çekerek hemen otobüse atlamış anneannesine yola çıkmıştı. Puslu olan hava yerini hafif hafif yağmura bırakmaya başlamıştı. Hem yağmurun hemde devlet büyükleri şehirde olması sebebi ile için trafik felç olmuştu . Kırmızı başlıklı kız adım adım ilerleyen trafikte otobüsle ormanlık alanın etrafından dolaşmaktansa ormanlık alanın başında  inip ormanlık alandan yürüyerek geçmeyi düşünmüştü.






     Öylede yaptı....

     Ormanlık alandaki patika yoldan ilerlerken yağan yağmurun etkisiyle buram buram kokan toprak kokusu adeta büyülüyordu. Kırmızı başlıklı kız yolda ilerlerken gördüğü  güzel çiçeklerden koparıp anneannesine götürmek istedi. O sırada patika yoldan biraz sapmıştı ki... Karşına elinde bali torbasıyla  bir genç adam çıkmıştı. Ürktü ister istemez ancak metanetini korumaya çalıştı. Yalnız adamın üstüne doğru hamlesiyle geriye doğru çekilince ayağı taşa takılıp düştü.O anda montun cebindeki atmden çektiği paralar göründü. Adamın gözleri parladı.Ancak adam kızın anneannesine gittiğini biliyordu daha önce farkedilmeden takip etmişti kırmızı başlıklı kızı... Niyeti belliydi hem kırmızı başlıklı kızı taciz edecek hemde paraları alacaktı.Kırmızı başlıklı kız can havliyle bağırdı. Patika yoldan geçen orta yaşlı babacan bir adam sesin geldiği yere doğru koştu.Panikleyen balici ortadan kayboldu.Kırmızı başlıklı kızın yanına gelen adam onu yerden kaldırdı ve ona neler olduğunu sordu. Olanların hepsini açıkça anlatamadı tacize uğrayacaktım diyemedi çünkü bu ülkede tacize uğrayan kadınların çoğu taciz edildiğini yakınları ve çevreleriyle paylaşmazlardı. Korkarlardı etrafın lafından sözünden kanunlarda çok koruyucu değildi. Yapan yaptığıyla kalıyor olan tacize uğrayana dayağı yiyene oluyordu.. Yardım eden babacan adam anneannesinin üst komşusuydu..


      Ormanlık alanda kaybolan balici daha önce takip ettiği kırmızı başlıklı kızın anneannesinin evine yöneldi.Gidip kapıyı çalacaktı ki kapı hafif aralıktı.Anneanne yaşlı olduğu için kapıyı tam kapatamamıştı. içeri sessizce giren balici ananeyi kolaylıkla etkisiz hale getirdi.Onun ellerini ayaklarını sandalyeye bağladı. Ağzını da mutfaktan bulduğu bez parçası ile kapatmıştı. Kapıyı aralık bırakıp kırmızı başlıklı kızı beklemeye başladı.

       Kırmızı başlıklı ve anneannesinin komşusu apartmana geldiler ve kırmızı başlıklı kız ananesinin kapısının açık olduğunu görüp seslenerek içeri daldı bu esnada balici kırmızı başlıklı kızın üstüne çullandı.Bu esnada kırmızı başlıklı kız hem çığlık atıyor hemde yardım istiyordu. Anne annesinin komşusu sesleri duymuş elinde sopayla aşağıya hızla inmiş ve baliciye vurup bayıltmıştı.Kırmızı baslıklı kız hemen yerden kalkıp anneannesini bağlı olduğu yerden çözdü.. Birbirlerine sarıldılar.Çok korkmuşlardı.Ancak ikiside iyi ve sağlıklıydılar.Komşularına teşekkur edip polise balciyi telim ettiler...

 
 ve mutlu son.......






4 yorum:

Erhan Çakırlar dedi ki...

Günümüze uyarlanmış ders verici bir hikaye olmuş. Yaşanmamış uyarı niteliğinde bir yazı olmasını isterdim. Teşekkürler.

meraklı kurtcuk dedi ki...

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim yasanmasada boyle hikayelere gerek kalmasa

deeptone dedi ki...

Allah seni yaa eğlendim güldüm valla :) bloguna da hoş geldin :)

meraklı kurtcuk dedi ki...

Tesekkur ederim begendiginize sevindim.Uzun bir aradan sonra tekrar yazmak iyi geldi.Devam edecek dunya klasiklari

Related Posts with Thumbnails