Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

17 Mayıs 2016 Salı

37 YIL SONRA GELEN SÜRPRİZ - 1







              İki iki buçuk hafta önce sabah yataktan yüksek ateşle uyandım. Üşütme olduğunu düşünerek bir kaç ilaç alıp işe gittim saatler geçtikçe kötüleşiyor ayakta duramaz hale gelmeye başlamıştım.Mesai bitiminde arkadaşlarım beni acile götürdüler. 2 tane serum yapıldıktan sonra eve geldim.Biraz rahatlamıştım. Ertesi gün halsizliğim devam ettiği için işe de gitmedim. Bu arada hiç birşey yiyemiyor yediklerim midemde durmuyor hemen çıkıyordu. Ateş düşürücünün işlevi bitince ateş tekrar yükseliyor.Beni bitkin düşürüyordu. Ve idrarımda yanma hissettim.Hemen sabah ateşim 40 dereceye çıkınca tekrardan acilden giriş yaptık. Doktorlar halimi görünce hemen kan ve idrar tahlili aldı. Eşimle sonuçları beklerken sonuçların pek iç açıcı olmadığı ve acil tomografiye girmemiz gerektiğini ve yatış yapabileceklerini duyunca eşimde bende çok şaşırdık. İşlemler yapılınca doktor yanımıza geldi vücudumdaki iltihap miktarının arttığını ve bunu idrar yollarından kaynaklandığını söyledi. Hemen arka arka serumlar takıldı iki gram antibiyotik serumları derken doktor hastahanede yatmam gerektiğini söyledi.O sırada eşim üroloji doçenti olan yakın arkadaşımızı aradı. Tomografi cd'sini aldıktan sonra eve gitmemizi doktoru tanıdığını  ona tedaviye kendinin tedaviye kendinin devam edeceğini söyleyeceğini belirtti.Eve gittikten sonra doçent arkadaşımız tekrar arayarak tomografi cd'sini pc'de açmamızı ve tek tek tüm görüntüleri göndermemizi istedi. Gönderdiğimiz görüntülere bakar bakmaz arayıp sol böbreğimin formunun bozulduğunu ve acil müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. Pazar olmasına rağmen hastahaneye gelmemi ve küçük bir müdahaleyle böbreği biraz rahatlatıp pazartesi günü tetkiklere başlayacaktık.Ancak tomografi cd'sini kendi pc'sinde dikkatle bir daha incelediğinde gerçek ortaya çıktı.

          Durum pekte iç açıcı değildi......



          Sol böbreğimde doğuştan iki üriter sistemin (Böbrekten Mesaneye inen kanal sistemi ) olduğu herkeste toplam her iki tarafında toplan 2 kanal olduğu benim ise 3 kanalım olduğu ortaya çıktı.Benim için gerçekten büyük süprizdi..

          Müdahale yapamayacağını içeride 1 kanalın büyüdüğünü ve içeride sarmal hale gelip organlarımı itip kendine yer yaptığını söyledi.Bu da böbreğimin formunu bozmuş ve 3/1 inin çalışmadığı hatta dokuların büyük ihtimalle öldüğünü söyledi tam olarak sindigrafi ve mrlar gösterecekti gerçeği.. Vücudumda iltihap oranı yüksek olduğu için ertesi gün hastahaneye yattım. İki günlük tedaviden sonra değerlerim normal seviyelerine gelmişti.Hastahaneden ayrılıp mrlarımı, sindigrafilerimi çektiriyor radyasyon aldığım için biraz zorlanıyordum.


       1 hafta bunlarla uğraştım ve arkadaşımla oturup konuştuğumda sonuç : AMELİYAT



9 yorum:

RABİA SERTELİ dedi ki...

Çoğu hastalık vücudumuzda sinsi sinsi ilerliyor. Geçmiş olsun, şifa ile taburcu olursunuz inşaallah.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Çok geçmiş olsun sağlıklıyım haberlerin de çabucak gelir inş.

Ece Evren dedi ki...

Gerçekten çok üzüldüm.Benim eşim diyaliz hastasıydı ve doktorlar konuşurken dinlerdim bilmem kaç çeşidini sayarlardı.Çok geçmiş olsun Meraklı kardeşim.Acil şifalar diliyorum sana.Sevgiler.Ece ablan :(

dlkgzr dedi ki...

çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim ...

Ece Evren dedi ki...

Çok merak ediyorum kardeşim seni.Sağlığın hakkında bir haber lütfen. Dilerim iyisindir.Sevgiler.

meraklı kurtcuk dedi ki...

Ece ablacim ilginize tesekkur ederim.Su an evdeyim yaradana sukurler olsun ki iyiyim.Yalniz sol bobregimi almak zorunda kaldilar.suana diger bobregim saglam onunla yasamayi ogrenicem insallah...

meraklı kurtcuk dedi ki...

Yesekkur ederim taburcu oldum simdi daha iyiyim

meraklı kurtcuk dedi ki...

Tesekkur ederim sagligima kavusuyorum

meraklı kurtcuk dedi ki...

Tesekkur ederim sagligima kavusuyorum

Related Posts with Thumbnails