Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

2 Kasım 2015 Pazartesi

GENÇLER ALARM VERİYOR !!!


               Bilmiyorum hiç dikkat ettiniz mi ? Televizyonlarda ,sosyal medyada,etrafınızda olan gençlere... Sanki hepsi doğduklarına pişman umursamaz halde görüyorum...

                Şimdiki gençlere bakıyorum sohbet ediyorum ,tartışıyorum ama sanki biraz boş vermişlik ,topluma saygıda azalma seziyorum.Bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Bu konu beni oldukça rahatsız etmeye başladı.

              Toplumumuzun geleceği olarak gördüğümüz gençlerimizin hal ve tavırları bizlere bazen tuhaf gelebiliyor. Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle bazı değer yargılarımızın da değiştiğini hatta yok olmaya başladığını söyleyebiliriz. Teknolojiye en çabuk adapte olanda gençlerimiz oluyor.Buda aslında farkında olmadan onların toplumdan uzaklaşmalarına neden oluyor. Bunun en büyük nedeni ise gençlerin yeniliğe ve teknolojiye daha çabuk alışmaları.Teknoloji kötü bir şey olduğunu söylemiyorum kesinlikle.... Ancak gereğinden fazla hayatımıza hükmetmeye başladığı zaman işler bazen çığrından çıkabiliyor. Çevreme baktığımda, toplu taşıma araçlarında, kafelerde, restoranlarda çocukların,gençlerin elinde bir telefon veya tablet mutlaka görmek mümkün. Her şeyleri internet, yaşlarına uygun olmayan şiddet içerikli oyunlar olmuş çocuklar gençler var.Sohbet ettiğinizde en basit konularda dahi ya fikirleri yok yada internetten bi bakayım cevabını alıyorsunuz. Tabi ki tüm gençler ve çocuklar böyle değil ama büyük çoğunluk böyle.. Bazı ailelerin sırf çocukları sussun diye ellerine cep telefonu veya tablet verdiklerini gördüm. Gerçekten aileler için yaşam gerçekten zor özellikle anne ve baba çalışmadan geçinmek bu devirde gerçekten zor.. Buda anne babalarına hasret büyüyen çocukların aslında anne babasına olan sevgilerinin acısını çıkarıyor belki de.. Yaşları daha büyük olan gençlerimiz ise eğitim hayatları boyunca maalesef eğitim sistemindeki ezberci sınav sistemine dayanan eğitim yapısıyla bilgileri öğrenip unutuyorlar. Hayatı internetten ve sosyal ağlardan öğreniyorlar.İleride gerçek yaşama geçiş döneminde iş hayatında ve ikili ilişkilerde zorluk çekiyorlar. Kendi sanal dünyalarında yaşıyorlar. Beraberinde hızla yayılan kötü alışkanlıklarda bu sanal dünyada gençleri hedef kitle olarak seçmiş şer odaklarına yakalanıyorlar.

           Tabi ki bu sadece ailelerin ve çocukların şuçu değil .Ülkemizde uygulanan yanlış politikalarının da etkisi büyük rol oynamaktadır. Devletin çalışan annelere daha fazla kolaylık göstermeli ; çalışma hayatında olan anne babaların daha refahını sağlamalıdır. Eğer bu standartlar yükseltilir ise aileler daha çok çocuklarıyla vakit geçirerek onlara daha çok zaman ayırır.Önce çocuklarının daha sonra toplumun geleceğinin daha kaliteli ve bilinçli olmasını sağlayabilirler..





10 yorum:

Fatmagün dedi ki...

Kesinlikle çok haklısın sevgili arkadaşım, teknolojisinin içinde ama yakın çevreyle iletişimsiz bir nesil yetişiyor. Bu durumla bence de topyekun mücadele edilebilir ancak. Okullarda, derslerde hatta sınavlarda bile çocukların ve gençlerin elinde telefon, internet. Çocukları yalnız başına bu kocaman dünyayla bırakmamak gerek diye düşünüyorm. Sevgilerle, çok önemli bir konuya değinmişsin,arkadaşım, teşekkürler.

Nesha dedi ki...

Kesinlikle katiliyorum anneye babaya yaşlıya saygı yok, birbirine saygı yok, aşk basitleşmiş durumda, anlayış sıfır, maddiyata önem aşırı artmış gençlerde. Nasıl düzelir bilmiyorum ama ileride bir çocuk sahibi olursam devamlı ensesinde olmak zorunda hissedeceğim kendimi zor, cidden zor.

Unknown dedi ki...

Gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş. Teşekkür ederim.

meraklı kurtcuk dedi ki...

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim dilerim . Daha guzel degerlerimize sahip cikar hale geliriz.

meraklı kurtcuk dedi ki...

Maalesef cok zor bir konu insallah toplum olarak duzeltebiliriz..

Ece Evren dedi ki...

Merhaba kardeşim;dün okudum yazını,fakat ev değiştirdiğimiz için wi-fi ile yayın hayatıma devam etmek zorundayım,Sitede internet yeni kullanıma geçecek inşallah.Sosyal içerikli konulara değinmen çok hoşuma gidiyor.Çizgin, gayet duyarlı bir genç olduğunun göstergesi.Dediklerine katılıyorum.Hiç hoş değil,Zaten prototip oldu çocuklar..İnternete dalmalarının bir çok zararlarını görüyorlar ama müptelası oldular ne yazık ki.Anne baba olmak,aslında buna mani olabilecek en güzel misyon.Fakat anne ve babaların da uyarılara ve kendilerine gelmeye çok ihtiyaçları var..Bir takım girişimler,yayınlar ve hatta televizyon kanallarında bu konuda düzenlenmiş proğramları sık sık girmeleri etkili olabilir gibi geliyor bana. Ailelerin de uyarılması gerekir diye düşünüyorum.Gerçen sene tv ler ''Haydi çocuklar uyuma vakti''manasında bir yazı geçiyorlardı.Şimdi ben mi göremiyorum pek fazla seyretmediğim için gerçekten mi yok bilemiyorum.Herkes keşke sizin irdelediğiniz gibi konuyla alakalı bir şeyler yazsa bir farkındalık zinciri oluşur.Sevgiler kardeşim.Ece ablanız:)

meraklı kurtcuk dedi ki...

Ece ablacım yazılarım hakkındaki düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.Beni toplumumuzda rahatsız eden olayları kendimce yazmaya çalışıyorum.İnşallah toplumumuz bilinçlenir.Saygı ve sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Bugünkü çocukların yarının yetişkinleri olduğunu düşününce, bu durumun ne kadar önemli olduğunu görmüş oluruz. Gün gelecek bu gençlik öğretmen, doktor, hakim olacak... Bakalım nasıl olacak...

meraklı kurtcuk dedi ki...

İnşallah toplumumuz biran evvel bilinçlenir...Çünkü kafalar değişmedikçe bu işler zor....

KoRe FeNoMeNi dedi ki...

Gençleri de anlamak lazım, kaygı, telaş, işsizlik, sürekli değişen sınav sistemleri, okul müfredatları, eğitim sistemi çokta iç açıcı değil! Teknoloji bağımlısı ister istemez oluyoruz. Malesef ilişkiler de yozlaşmaya başlıyor. Çocuk konusunda da nasıl yetiştirirsen öyle şekil alacatır, muhakkak, sanatçı aile, eser çocuklar... Sorumluluk çok büyük + vicdan duygusu! Düşüncelerinize katılıyorum, hayat standartları, aile, çocuklar, iletişim çok önemli ;) Geleneklerimizle iç içe, güzel günler, güzel yarınlar olsun ülkemizde! Dengeleri sağlamak temennisiyle...

Related Posts with Thumbnails