Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

10 Temmuz 2015 Cuma

MAHALLE TEYZELERİ







        Ülkemizde şehirlere mobese kameraların yerleştirilmesi mazisi daha çok yeni sayılır.Aslında bizim ülkemizde bu kameraların görevini üstlenmiş kişiler var. Geçmişten günümüze hiç arıza vermeden görevlerini büyük bir zevkle yaparlar.

Kimler mi?





                                                                                   MAHALLE TEYZELERİ

 Mahalle teyzeleri geçmişten bugüne kadar bizim toplumun ve mahallenin gerçek mobeseleridir :))) bunlarda kendi aralarında çeşitlere ayrılırlar:



Kapı önü mahalle teyzeleri:

 En yaygın mahalle teyzeleri çeşitidir. Kapının önünde oturur gelen geçeni evlere girenleri çıkanları takip ederler.Bunlar birkaç kişilik grup halinde bulunur. Bir demlik çay ve çekirdek eşliğinde güncel dedikoduları konuşur bir taraftan da etrafı keserler. Yüzlerine baktığınızda ilgilenmiyor gibi görünürler.Onlar mahallede yaşayanlar hakkında geniş bilgiye sahiptirler. Mahalledeki evlenme,doğum,cenaze,aldatma,boşanma,vb. konularında güncel bilgi akışları bu teyzelerden başlar.Onlar için mahallenin harici belleği diyebiliriz:)) Kendilerini sürekli update ederler:))) En önemli özellikleri de istihbarat değerlendirmeleri ve istihbarat ağları çok geniştir.

Perde arkası mahalle teyzeleri :

Bu teyzeler  perde arkasında ortalığı gözetler.Onlar kendilerinin görünmediklerini zannedeler ancak  perdenin arkasında etrafı gözetlediklerini bilir. Bu tip teyzeler tek çalıştıkları için pek geniş bilgiye sahip olamazlar.Görüş açısı perde yüzünden daha dardır:)) Bu tip teyzeler dışarıda mazbut görünüp içindeki dedikodu ve merak ateşinin esiri olan teyzelerdir.Gün ortamlarında konuşulanları dinlemez gibi görünüp çaktırmadan kim ne konuşuyor diye dinlemeye çalışan tiplerdir :))))



Pencere mahalle teyzeleri :

 Pencerede durup etrafı seyreden teyze bir diğer mahalle teyzesi modelidir..Bu tip mahalle teyzelerinin sadece göğüs hizasından yukarı kısmı görünür diğer yarısının var olup olmadığı bilinmemektedir:))) Pencereye yer yapmışlardır pencerede teyzeyi kanıtsadığı için kendi parçası gibi görmektedir :)))) Pencere teyzesinin aksesuar olarak minder kullanır.Minderi pencerede kolunu koyduğu yere koyar ki kolu acımasın. Yoldan geçenlere selam verme bahanesiyle ağız aramayı ustalıkla gerçekleştirir. Duyduğu son dakika dedikodularını yoldan geçen tanıklara anlatmak bu tip teyzelerin görevi haline gelmiştir:))))









17 yorum:

knownow dedi ki...

Ha ha çok güzel yazı olmuş ;) hele en baştaki foto :D

meraklı kurtcuk dedi ki...

Çok teşekkür ederim :))))))

Güloanne mutfakta dedi ki...

Keşke şimdi eskisi gibi komşuluk olsada mahallerde böyle teyzeler olsa diye düşünüyorum..Eskiden bir mahalle büyük bir aile sayılıdı ben böyle ailenin içinde büyüdüm.O günleri çok özlüyor ve üzülüyorum.Taş binalar çoğaldı insanlığımız bitti.

Editör dedi ki...

Günlük hayatımızın bir parçası mahalle teyzeleri,genellikle gecekondu tarzı müstakil evlerin önünde onlara her an rastlayabilirsiniz.pencere teyzeleri ise kabuk değiştirerek apartmanlarda görev alıyorlar,genelde gizli ajan olarak görev yapanlar her zaman olduğu gibi perde arkasında yer alırlar.sevgiler..

Deneyimli Anne dedi ki...

Ahh o eskiden sinir olduğumuz şimdinin özlenen teyzeleri! Mahalle köşelerinde "çit çit" çekirdek çitlerken bir taraftan gözleriyle her yeri izleyen Türk istihbarat Teşkilatının meşhuuur teyzeleri. Resim süper olmuş.

meraklı kurtcuk dedi ki...

Gerçekten hayatımızın bir parçası olmuştu o teyzeler.....

Adsız dedi ki...

kendilerini sürekli update ederler ya ahahha çok güzel yazı olmuş :)) kesinlikle takipteyim bu blogu asla kaçıramam :))

meraklı kurtcuk dedi ki...

Beğendiğinize sevindim.teşekkür ederim.....

complete_the_sentences dedi ki...

Aaah ahh! Ne güzel konuya parmak basmışsınız. Herkesin mutlaka denk geldiği, yaşadığı bir durumdur herhalde bu ülkede. :)
Takibe alıyorum madem öyle. Sevgiler... :)

kozmik bilmece dedi ki...

Harika bir yazıydı. Çok güldüm. Artık apartmanlarda birbirlerinden habersiz yaşayan insanlar yığını haline geldik. Galiba çok sürmez artık "mahalle teyzeleri" de beton şehirlerde yaşayan biz insanlar için hoş bir hatıra olur.

meraklı kurtcuk dedi ki...

Evet apartmanlar yükseldikçe mahalle teyzeleri yok olacaklar ama yinede teyzeler bir başka efsanelerdi...

RABİA SERTELİ dedi ki...

meraklı kurtçuk, akşam akşam beni güldürdün. Çok keyifli bir yazı olmuş, teşekkürler...

meraklı kurtcuk dedi ki...

:)) tesekkur ederim Begendiginiz icin...

Unknown dedi ki...

mahalle teyzelerinin istihbaratı > mit istihbaratı

Unknown dedi ki...

Mahalle Teyzelerimiz MİT den de iyi çalışırlar eminim :)) ah bir zamanlar sinir olunuyordu şimdi ise aranıyorlar... Ama yok değiller tabiiki, sadece operasyonlarını ulu orta sergilemiyorlar artık. Ama bilin ki site ortamlarında da bahçede ve pagodaların altında bizi gözlüyorlar :))

Sizi takibe aldım ve bana da beklerim, sevgilerimle...

www.gamzenindunyasi74.blogspot.com.tr

Fatmagün dedi ki...

En sağlamı perde arkası teyzeleri, gözlerinden hiç bir şey kaçmaz....

meraklı kurtcuk dedi ki...

Evet ajanlardır onlar...

Related Posts with Thumbnails