Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

15 Haziran 2016 Çarşamba

37 YIL SONRA GELEN SÜRPRİZ - 2

 








       Ameliyat sürecine girilmişti.....


        Ameliyattan 1 hafta önce hastahaneye yattım. Her gün tahliller yapılıyor , sürekli kan ve idrar tahlilleri alıyorlardı. Ek mr.'lar ve tomografiler çekiliyor. sonuçları beklerken yatış sürem uzuyordu. Bu arada doktor arkadaşımdan ilginç tespitler ve ameliyat yöntemlerini konuşuyor bana ameliyatın nasıl geçeceğini anlatıyor beni rahatlatmaya çalışıyordu. Öğrendiğim en ilginç ve şaşırtan bilgi sol böbreğim 5 yıldır görevini yerine getirmediği ve görevi sağ böbreğim aldığını söylemesiydi.Bunu duyduğumda hem şaşırdım hemde sağ böbreğimin sağlıklı olduğuna şükrettim.  Şuana kadar belirti vermemesi de bana hayli ilginç gelmişti. Tabi ben bunları yaşarken evde eşim pek belli etmese de endişeliydi. Annem,babam kardeşlerim yüzlerindeki ifadeyle endişeli olduklarını gizleyemiyorlardı. Durumun ciddiyetini ve bir kaç gün daha  geciksem istenmeyen vakaların vuku bulacağını öğrenmiştik. Sol böbreğimin üst kısmındaki dokular ölmüş ve iltihapla beraber böbreğin yapısının değişmesine neden olmuş.  Böbreğin üst kısmını alarak böbreği kurtarmayı düşünüyorlardı. Diğer mesaneye giden kanalıda çıkarıp normal haline getirerek tekrara böreğin görevini yapmasını sağlayacaklardı.


     Ve ameliyat günü...


        Bir gece evvel saat 24'den sonra yemek ve su yasak olduğu için kendimi susamış ve aç hissediyordum. Beni ameliyat edecek ekibin benden önce bir ameliyatı daha vardı.Ameliyata götürüleceğim anı bekliyor saatler geçmek bilmiyordu.Eşimde ameliyattan önce göreyim  diye 
18 aylık oğlumu getirmiş.Aşağı bahçede onu severken haber geldi ve hazırlanmam istendi.Ameliyat önlüğünü giyip sedyeye yattığımda sanki bir bilinmeze doğru gittiğimi hissettim. Daha önce doktorlarla konuştuğumuz gibi biraz uzun süreceğini biliyordum sadece... Ameliyathaneye gittim narkozun verilmesine kadar sadece 5 dakikayı hatırlıyorum. Ameliyatım tam 6 saat sürmüş beni uyandırırken vücudumun sedye üstünde adeta zıpladığını, bana sadece -sakin ol dediklerini bende -elimde değil olamıyorum dediğimi  hatırlıyorum . Sonra tekrar uyumuşum gözümü yoğun bakımda açtım.Vücudum narkoza tepki vermiş o yüzden uyanırken çok zor uyanmışım.Yoğun bakımda kendime geldiğimde etrafa anlamsızca baktım.Uyandığımda taşikardim olduğunu nabzımın 180' e kadar çıktığını söylediler.Doktorlar bana 3 saat kalacağımı söyleseler de nabzımın düzelmemesi yaklaşık bir buçuk gün kaldım. Ameliyat sonrası öğrendiğimde sol böbreğimi aldıklarını söylediler.


       Yaklaşık 4 gün sonra evime kavuştum şu an iyiyim normal hayatıma dönmeye başladım.İnsan bu tür olaylar başına geldiğinde her şeyin boş olduğunu daha iyi anlıyor. Normal hayatımızda  aslında sağlıktan başka her şey boş deriz.Ama hiç birimiz istisnalar dışında dikkat etmeyiz.


      Sizlere tavsiyem sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin ki hastalıkların erken teşhisi her zaman hayat kurtarır...



9 yorum:

Cafe Tigris dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Allah sağlıklı uzun nir ömür nasip etsin

Ece Evren dedi ki...

Kardeşim.Şu anda o hastalığı bayağı bilen ben, seni çok anlıyorum. Eşim 48 yaşında hastahaneye düştüğünde, tansiyonun uzun süredir yüksek seyrettiğinin farkında bile olmadığını, baş ve ense ağrılarını geçiştirdiğini ben sonra öğrendim.Sol böbrekte büyükçe bir taş, sağ üreterde de yapılı bir taş geçişleri engelleyince 400 ün üzerinde üreyle hastahanede bulduk kendimizi.Ameliyat üzerine ameliyat, müstahdem tarafından ameliyat sonrası elime bir büyük taş verilince göreyim diye, ben herşeyin bundan ibaret olduğunu sanmıştım.Fakat üreterdeki taş da alınınca bana teşhis 'ileri derecede nefrit'olarak bildirildi ve dializ günlerimiz başladı.Ondan 10 yaş küçük olmam en büyük avantajımdı.Tam yedi ay hiç çıkmadan hastahanede yattık.Ve ondan sonraki günler.On iki sene sürdü bu işlem.Ona tüm içtenliğimle bakmam tek tesellim oldu.Onu Hakka teslim ettikten sonra kadrolu bir depresyon hastası idim.Zira o arada 13 yaşındaki oğlumu kaybetmiştim. Sana ancak tavsiyem, ne söyleniyorsa mutlaka yapman.Senden haber almam beni çok mutlu etti.Dilerim sağ böbreğin, tam fonksiyon çalışır.Allah ailene bağışlasın seni.Çok geçmiş olsun.Huzurlu yaşayın dilerim.Eşine selamlar ve ikinize de sevgilerimle.

Yağmur Tozu dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Allah kaliteli bir yaşam versin...

meraklı kurtcuk dedi ki...

çok teşekkür ederim...

meraklı kurtcuk dedi ki...

Ece ablacım öncelikle başınız sağolsun.Allah size huzurlu sağlıklı bir hayat versin inşallah..Sağ böbreğim tam olarak çalışıyor çok şükür. denilenleri yapıyorum dikkat ediyorum ablacım.sevgilerimle...

meraklı kurtcuk dedi ki...

çok teşekkür ederim dilekleriniz için..

dlkgzr dedi ki...

çok geçmiş olsun...

meraklı kurtcuk dedi ki...

teşekkür ederim

Gülşah Sönmez dedi ki...

Sizi takipteyim bana da beklerim sevgiler;)
www.guzelvekulturlu.com

Related Posts with Thumbnails