Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

17 Kasım 2015 Salı

TERÖRDE İKİ YÜZLÜLÜK...






            .

            Paris saldırılarından sonra tüm dünya ayaklandı global terör tekrar gündeme geldi Fransa bombardımana başladı falan filan..


           Terör yüzünden hayatını kaybeden insanlara tabi ki üzüldüm terörün her türlüsü kötü,kalleşçe ve insafsız.Onlarca insanı bir ideoloji  uğruna öldürmek ne dine nede insanlığa sığar.

      Yalnız bir şey dikkatimi çekti..

          Bu tür terör saldırılarına yaklaşık 30 yıldır  ülkemiz maruz kalıyor.Onlarca insan hayatını bu terör belası yüzünden hayatlarını kaybediyor. Onlarca insanın yuvası yıkıldı bir çok çocuk babasız anasız kaldı..Ateş hep düştüğü yeri yaktı.. Ancak hiç bir zaman dünya basınında bu tür yer almadı hep flash haber olarak verildi ; bir kaç kınama mesajıyla geçiştirildi. En son Ankara'da yaşanan terör olayında ve önceden ülkemizde yaşanan terör olayları bu kadar ses getirmedi.

         Saldırıdan sonra baktım google ve youtube Fransa bayrağını kullandılar logolarında. Peki bize bu tür saldırılar yapıldığında; Niye dünya bu kadar hassas değil ? İlla bizimde hıristiyanmı olmamız veya bu dünyada ekonomik olarak güçlü olmak mı  gerekiyor ?

          Biz terörle mücadele için çırpınırken teröre destek verenler ; biz teröristlere operasyon düzenlerken artık yeter diyen insan haklarından dem vuranlar terör kendilerine döndüğünde tüm dünyayı ayağa kaldırıyorlar. İşte o zaman ne insan hakları kalıyor ne operasyonları bitir diyebilen bir devlet ortada oluyor... Bir yanda ihtiras ve politikalar uğruna  her gün bombalarla hayatını kaybeden çocuklar,analar, babalar diğer tarafta ülkesinin çıkarları için hayatları hiçe sayanlar..

       

                     Velhasıl kelam dünya olmuş adaletsiz,insafsız,çıkarcı...




















6 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba,

gayet dogru özetlediniz. Ölenler arasinda ayrim yapiyorlar ya bende ona cok sinir oluyorum. Ama bu ikiyüzlülügü hala anlamamis olanlara ne demeli?
Sonuc olarak gidisata bakip "Qui bono" demek lazim, 11 Eylül olaylari gibi sonuclar dogmaz umarim (hersey lanet olasi petrol icin) ...

meraklı kurtcuk dedi ki...

Aslında çok daha yazılacak var aslında..İnsallah güzel günleri görebiliriz....

Ece Evren dedi ki...

Yazını okuyup tam aşağıdaki satırlara gelmeden *adaletsiz dünya*diye düşündüm ve satırların geldi gözümün önüne teyit etmiş oldun sanki beni.Acıların iltiması olmaz, fakat aynı acıları yaşayanları bile sınıflandırmak,bence de müslüman bir ülke olduğumuz için.Biz içimizde ne kadar şehitlerimizin acılarından hırpalansak da onlar gibi, şehitlik mertebesine ulaşamadığımız vatanımızın dört bir köşesinden,bir de acımıza saygı duyulmamasının farkındalığının üzüntüsünü yaşıyoruz.Yine unutmamamız,daha da doğrusu idare edildiklerimizin buna göre tavır almasını ve tepkilerini dile getirmelerini umuyoruz.Yine önemli ve yine gereken bir konuyu işlemişsin kardeşim . Kutluyorum seni.Sevgilerimle.Ece ablan.

meraklı kurtcuk dedi ki...

Ece ablacım desteğiniz için çok teşekkür ederim.Kendimce düşüncelerimi yazmaya çalıştım...

Deniz dedi ki...

Kaleminize sağlık bu konuda en son beyinsiz adamın kinayeli yazısınınbegenmıstım Ölenin bile zengin ve kültürlü olanının yasınıntutmak daha havalı dıyor :( HAKLI. Bloğunuzu takibe aldım sonraki yazılarda Görüşmek üzere inş.

KoRe FeNoMeNi dedi ki...

Ateş hep düştüğü yeri yaktı.. gerçekten de öyle bizim kendimizden başka dostumuz yok, ben buna inanıyorum!
Fransa olaylarına ne yalan söyleyeyim bende onların bize verdiği gibi tepki verdim ve dedim ki insanoğlu başına gelmeden anlamıyor, empati özürlüsü gibi, biraz da onlar yaşasın anlasın nasıl oluyormuş dedim, demedim değil, bu konuda en çok canı yanan yarım ağızla geçiştirilen ülke olduk hep!
O yüzden ateş çemberi ile kuşatılmış ülkem için her daim Allah'a dua ediyorum, vatan ve milletimizi korusun, kullardan ne hayır gelir, üzerimize dönen dolaplara fırsat vermesin, hayırlısı, güzel günler diliyorum hazır yeni yıl kapımızı çalıyorken :)
Çok doluyum bu konularda yazdıkça yazasım geliyor..
Musmutlu yıllar!

Related Posts with Thumbnails