Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

29 Haziran 2016 Çarşamba

TERÖRİZM....







        Dün Atatürk havalimanında yapılan terör olayı bir kez daha gösterdi ki terör gerçeği hemen yanı başımızda. Yaşanan olaylara maalesef tüm ülkeyi üzüntüye boğdu.

        Yayınlanan görüntüler insanların panik ve korku içinde olduklarını açık şekilde gösteriyordu.Terör örgütlerinin birinci amacı toplumu korkuya,endişeye sevk etmektir.Bu tür eylemlerle kendilerini göstermek topluma ve en önemlisi ülke yöneticilerine mesaj vermektir. Ankara ve dün yaşanan terör olaylarını iyi okumak gerekiyor.Benim görüşüm bu iki olayda topluma ve devleti yönetenlere mesaj istediğimizde kalbinize kadar iner eylemimizi yaparız mesajıydı.Ancak güçlü oturmuş bir devlet hiçbir zaman teröristlere boyun eğmez eğmemelidir.Dik durmalıdır.Buraya kadar devletin bu tür olaylar karşısında yapması gerekenleri yazdım.Ancak yaşanan bazı ihmaller haber almadaki zaaflar kararlı ve güçlü bir terörle mücadelede devletin bekası için gerekli özelliklerdir. Tabi ki terör örgütleri destek bulmazlarsa yok olurlar.Destekler hem halktan hemde dış ülkelerden olabilir.Devlet halkını tehlikelere karşı bilinçlendirecek halkının yanında olduğunu gösterecek gerektiğinde ayağına gidecek halkın sosyo kültürel yapısını,eğitimini bir bütün şekilde tasarlayıp uygulamalıdır.İşte o zaman terör örgütünün iç desteği bitecek devlet tam olarak hakimiyetini hissettirecektir.Dış güçlere gelince..eylem yapmak örgüte katılanların silahlarını ve malzemelerini temin etmek için gelire ihtiyacı vardır.Buda örgüte destek veren ülkeler tarafından karşılanır.Kimi bunu gizliden hibe ederek kimide para ile satmaktadır.Örgütlerin gelirlerini genelde narkotik maddeden sağlar en büyük gelir kaynağıdır.Devlet olarak bu para kaynaklarını kesecek tedbir alarak örgütlerin zayıflamasını sağlayabilir.

       Yaşadığımız bu tür olaylarda toplumumuz soğuk kanlılığını korumalı infiale yer vermemelidir.Ancak bu aralar sık sık yaşadığımız düşünülürse halk arasında homurdanmalara neden olmaya başladığını görmekteyim.Bu bizim sosyal yaşamımız için oldukça tehlikeli bir durum olarak görüyorum.

       Maalesef toplum olarak bazı olaylara alıştığımızı alıştırıldığımızı gözlemliyorum. Hemen hemen her gün veya gün aşırı şehit haberleri duyuyoruz.Bir düşünelim eskisi gibi haber oluyor veya halkta yankı uyandırıyor.Bence HAYIR. Çünkü alıştık tabi ki terörle mücadelede her şey olabilir asker ve sivil kayıp olabilir.Ama olaylar olurken de magazin veya yarışma program reytingleri 1. sırada çıkıyorsa bu işte bir terslik var demektir.....

                                     BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYE

4 yorum:

Ece Evren dedi ki...

Türkiye'mizin başı sağolsun kardeşim.Sen zaten hep sosyal konularda yazardın.Yine çok yerinde ve açıklayıcı bir makale olmuş.Allah yardımcısı olsun vatanımızın.Ölenlere Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar diliyorum.Sevgi ve selamlarımla.Sağlıcakla kal.

meraklı kurtcuk dedi ki...

Teşekkür ederim ece ablacım aslında daha yazıcaktım duygularımı ama ağır cümleler gelicekti..saygılarımla

Derya dedi ki...

Maalesef bugün yasananlarda tüm dünya ülkeleri suçlu. Iktidar ve maddi çikarlar ugruna bu tip örgütler besleniyor sonra da silah geri tepiyor. Hep ayni sey yasanmasina ragmen kimse de ders almiyor. Görmek zor degil ama biz siradan halk olarak ancak kuklayiz.

meraklı kurtcuk dedi ki...

Yazdıklarınıza katılıyorum.Teröre destek veren ülkeler şimdi timsah gözyaşları döküyor.

Related Posts with Thumbnails